Niels (admin)

Niels (admin)

zondag 02 januari 2022 22:09

Mooie reeks in R2 voor U18

De Under 18 van Kempen United Basketball hebben die seizoen jammer genoeg af te rekenen met een pak blessures.  Het team van coach Jo Lesuisse kon tot op heden nog geen enkele keer voltallig trainen en aan de start van een wedstrijd verschijnen.  De vele en vaak langdurig geblesseerde spelers komen wellicht in de tweede ronde van het geaccidenteerde seizoen terug aansluiten. We kijken er in ieder geval naar uit om in een mooie reeks opnieuw uit te pakken met enkele collectieve prestaties.   U kan de kalender van onze spelers vinden op de site van Basketbal Vlaanderen via deze link.  U kan de KUB U18 vinden in de reeks: U18 Niveau 2 R2 C

zondag 02 januari 2022 21:56

Sterke reeks voor U16 in tweede ronde

De Kempen United Basketball U16 spelers en coaches worden beloond voor hun harde werken en mogen zich opmaken voor de terugronde.  Ze werden door Basketbal Vlaanderen ingedeeld in een poule met oa. Boom, Brugge, Basket@Sea en Vilvoorde.  Wedstrijden om nu al naar uit te kijken.  Benieuwd of onze talentvolle groep ook in de tweede ronde enkele keren kan stunten.  U kan de kalender van onze spelers vinden op de site van Basketbal Vlaanderen via deze link.  U kan de KUB U16 vinden in de reeks: U16 Niveau 1 R2 B

zondag 02 januari 2022 21:54

Great hoops in 2022

Best wishes for a great basketball year.  Hope to see you all soon on a basketball court.  All the best !

zondag 10 oktober 2021 12:17

KUB U16 op nummer één in Vlaanderen

Mogen we, voor één keer, eens uitpakken met de grandioze prestaties van een Kempense team en onze bescheidenheid even vergeten ?

Ab-so-luut !  Wat de atleten van de Kempen United Basketball U16 momenteel laten zien is overweldigend.  Jonge kerels, quasi allemaal eerstejaars basketballers, die week na week oudere kerels over hun knie leggen en matchen winnen.  Waanzinnig.

 

Toen we trainers- en coachingstaff Hendrickx- Cox spraken sprak de klankkleur van hun stem boekdelen.  De trainers zijn (terecht) fier op wat zij samen met hun spelers week na week op het parket brengen.  Maar ook geven ze ruiterlijk toe dat de KUB U16 boven verwachtingen presteren.  Momenteel scoren ze wel 3 op 4 in de competitie en staan ze in de ranking op nummer één.  Jawel, u leest het goed.  Numero Uno delle Fiandre.  Faut-le-faire.

Na de bloedstollende wedstrijden op Leuven en thuis tegen BCO, passeerde gisteren Avanti Brugge.  De West-Vlamingen die historische gezien steevast met sterke jeugdteams aan de opworp komen, lieten dadelijk hun intenties zien en startten snedig.  De Kempenzonen, die fysiek sterk, waren evenwel niet onder de indruk en namen de partij in handen. 19-14 na Q1.  De kerels van coachen Filip Hendrickx en Pieter Cox speelden erg goed en aan de koffie wezen de bordjes 34-23 aan.  Ander beeld na de rust.  Avanti kwam geprikkeld uit de kleedkamer, deed defensief de juiste dingen en stond na 30 basketbal - van de hoogste plank - zowaar 39-41 voor.  Coach van dienst - Pieter Cox - maakte zich terecht boos in het makke vertoon van zijn poulains, nam de juiste beslissingen en KUB pakte de draad weer op.  Onder het motto 'D is key' nam de Kempen de match terug in handen, voerden ze de opdrachten van de coach perfect uit (wat een fantastisch punt na de inbounds play, trouwens!), controleerde de 'pace of game' en won verdiend met een knappe 61-50.

Volgende week staat een échte topper op het programma tegen de gedoodverfde tittelkandidaat Falco Gent.

zaterdag 02 oktober 2021 22:44

#Kemp21 Stage in De Panne

#KEMP21 voor tweede jaar op rij groot succes!

Ook deze zomer trokken de U18 en de U16 van Kempen United Basketball op stage naar De Panne.  De J-Club werd opnieuw de uitvalsbasis voor de trainingen, activiteiten op het mooie, brede strand van De Panne.  Basketballen deden we opnieuw in sporthal Den Oosthoek.

De driedaagse stage in De Panne, met 4 trainers, 3 begeleiders en twee teams werd dit jaar gekenmerkt door heel veel trainingen én activiteiten in teamverband.  Daar we in het eerste jaar voornamelijk in 'stations' werkten werd er in 2021 geopteerd om zoveel mogelijk met de eigen ploeg te 'werken'.  De reacties na afloop waren grandioos.  De spelers ervaarden dit als de échte start van het nieuwe seizoen met hun nieuwe team.  Benieuwd of dit ook in de competitie zal lonen.

 

maandag 26 oktober 2020 17:37

De lucht uit de bal.

Het was Vidar Vidarsson die op Eén de knappe woordspeling gebruikte: de lucht uit de bal halen. Een uitdrukking die vandaag brandend actueel is en ik graag even leen. Of moeten de basket- en andere ballen toch netjes opgepompt blijven?

Maatschappelijk verantwoord sporten of sport organiseren in tijden van een pandemie, waar we na al die maanden nog steeds totaal geen vat op hebben, hoe doe je dat? Als voorzitter van een bescheiden organisatie met 4 hardwerkende bestuursleden, een gedreven en goed opgeleide trainersgroep en 32 getalenteerde basketballers word ik vandaag in een quasi onmogelijke spreidstand gedwongen. Kiezen voor het sociaal (belangrijke) aspect van sport en sportbeleving versus de weg van 0% risico op besmetting en alles ‘on hold’ zetten. De meningen zijn verdeeld, iedereen heeft zijn standpunt, zijn eigen waarheden en kennis, zijn gelijk… Samen hebben we wel degelijk een beslissing genomen. Niet de populaire, wél de voor mij meest relevante.  

No alt text provided for this image

Ik beken. Tot het moment dat we op 16 maart in lockdown gingen en meteen alle trainingen en wedstrijden werden geannuleerd, had ik weinig besef van het sociale belang van sport in de meest brede zin van het woord. Heb dat ongelooflijk onderschat. Kinderen, ouders, trainers, … iedereen sprak het gemis uit van samen zijn favoriete sport te kunnen beleven. De verschillende online core- en Stravatrainingen, die onze trainers knap organiseerden, waren top. Maar er weegt niets op tegen een training waar de spelers mekaar fysiek treffen. De allergrootste eye-opener kwam er tijdens onze stage aan zee. Tijdens de laatste groepstraining op het strand had ik enkele interviews met een aantal spelers gepland (kwestie van wat beeldmateriaal te verzamelen voor onze social media). Na 2 van de 8 gesprekken ben ik hiermee gestopt…

Die jonge sporters hun hoofd stond immers niet naar een interview; ze wilden niets liever dan meespelen, mee groeien, samen met hun vrienden, samen met hun team. Actieve speeltijd, dat was het, dat wilden ze toen (en ook vandaag).

Er liepen ook enkele ouders even langs om te kijken naar - en vooral te genieten van - gezonde kerels die zich op een geweldige manier, vol overgave en met heel veel enthousiasme, in het zweet aan het werken waren. Daar draait het om, dat is sport!  

De lucht uit de bal!

Het op een gezonde manier inrichten en organiseren van een sport, wil ik graag vrijwaren en liefst zo snel mogelijk. Als ik om die reden vandaag even de lucht uit de bal moet halen, dan doe ik dat, omdat dit voor mij de keuze van het gezond verstand is – wat maatschappelijk verantwoord sporten in zijn huidige context voor mij vandaag moet betekenen. De weg van het minste risico. 

 Niels Bartholomeus

Kempen United Basketbal

dinsdag 01 september 2020 08:05

Aftermovie - Basketstage De Panne #KEMP20

donderdag 27 augustus 2020 23:13

#KEMP20 groot succes dankzij coachingstaff

Eindelijk was het zover.  Op stage naar De Panne.  Er was al veel over gepraat en lange tijd was het heus niet zeker dat #KEMP20 effectief zou kunnen doorgaan.  Maar het kon dus wel en alzo vertrokken 6 gemotiveerde en ambitieuze trainers en 32 enthousiaste basketters richting De Panne. In deze rare tijden werden de opgelegde regels en richtlijnen nauwgezet opgevolgd en hield iedereen veilig. Waar het écht om draaide was basketbal en samen sport beleven.  Ook op het brede strand van De Panne werd er tweemaal intensief getraind. Er werden in totaal 7 trainingen afgewerkt.  De plannen om ook volgende zomer naar De Panne te trekken liggen alvast klaar.

maandag 01 juni 2020 23:11

It's great to be back !

Maandag 1 juni 2020 opnieuw basketballen met Kempen United Basketbal. Vroeger, toen we nog stoffen All Stars droegen was het basketseizoen al lang voorbij. Niet anno 2020. Vandaag starten we na 80(!) dagen opnieuw met de trainingen. Samen met onze trainers, coaches en spelers. Het werd een heerlijke avond. #Smilingfaces #goodtobeback #Kempenunitedbasketball #greatkids #Basketball #massivemotivationandhunger

donderdag 21 mei 2020 12:45

Opnieuw trainen ?

Ondertussen maken we werk van de heropstart van onze trainingen. Een update volgt spoedig. #Kempen #Basketballneverstops

Pagina 1 van 3

© 2019 KEMPEN UNITED BASKETBALL. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN