KEMPEN UNITED BASKETBALL

 

INFORMATIE

Na drie succesvolle seizoenen van Kempen United Basketball is de hervorming van de jeugdcompetitie binnen Basket Vlaanderen afgerond. In het kader van de hervorming (2019) is een transparant uitgewerkte samenwerking tussen de Kempense clubs een must gebleken. Dit is nodig om de Kempense jeugd een kans te geven om (op langere termijn) op niveau 1/2 (het vroegere "landelijk" niveau) te kunnen spelen. Zonder een formele samenwerking was de kans klein voor de Kempense clubs om hun talentvolle jeugd te meten met andere basketbalspelers op dit hoge niveau. 

KEMPEN UNITED BASKETBALL PROJECT

We waren (zijn) ervan overtuigd dat het Kempen United Basketbal project, via een samenwerking over de clubgrenzen heen, jeugdteams op niveau 1 of 2 moet kunnen voortbrengen. Het project staat dan ook garant voor het geven van de nodige kansen aan Kempense basketters om zich als speler verder te ontwikkelen. Na gesprekken met verantwoordelijken binnen Basket Vlaanderen, waarbij het KUB project werd voorgesteld, was het duidelijk dat dit soort samenwerkingsverband sterk gepromoot werd in de nieuwe jeugdcompetitie én volledig in lijn is met de visie van Basket Vlaanderen over clubsamenwerking.

Doelstellingen van KUB vzw:

Het opzetten van een formeel en neutraal samenwerkingsverband tussen Kempense clubs binnen het kader en de regels van de hervormde jeugdcompetitie om jeugdspelers de kans te geven om op niveau 1/2 te spelen binnen de eigen leeftijdscategorie.

  • Gastclubs worden financieel ondersteund, neutraliteit wordt gegarandeerd bij de spelersselectie en de samenstelling van de teams.
  • De KUB-teams zullen op verschillende locaties (bij de deelnemende clubs) in de Kempen trainen en spelen, met als doel een minimale logistieke belasting te hebben voor de spelers en ouders.
  • Wedstrijden winnen is géén doel op zich, maar een logisch gevolg van basketbal, ingestudeerd tijdens de trainingen met een focus op techniek, defense, teamplay en shooting.
  • We streven ernaar om de band tussen de spelers en hun thuisclub intact te houden via dubbele licenties (thuisclub + gastclub).
  • Ook voor de spelers die niet geselecteerd worden, maar die toch op zoek zijn naar een grotere uitdaging, zal binnen het samenwerkingsverband worden gezocht naar een oplossing door de clubs met elkaar in contact te brengen.

Het succes van de vier vorige seizoenen wordt in seizoen 2021-2022 bestendigd met 2 teams (U16 en U18) die de Kempense kleuren verdedigen in een competitie met de top 24 van betere teams in Vlaanderen.

Niels Bartholomeus


© 2019 KEMPEN UNITED BASKETBALL. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN