maandag 26 oktober 2020 17:37

De lucht uit de bal.

Het was Vidar Vidarsson die op Eén de knappe woordspeling gebruikte: de lucht uit de bal halen. Een uitdrukking die vandaag brandend actueel is en ik graag even leen. Of moeten de basket- en andere ballen toch netjes opgepompt blijven?

Maatschappelijk verantwoord sporten of sport organiseren in tijden van een pandemie, waar we na al die maanden nog steeds totaal geen vat op hebben, hoe doe je dat? Als voorzitter van een bescheiden organisatie met 4 hardwerkende bestuursleden, een gedreven en goed opgeleide trainersgroep en 32 getalenteerde basketballers word ik vandaag in een quasi onmogelijke spreidstand gedwongen. Kiezen voor het sociaal (belangrijke) aspect van sport en sportbeleving versus de weg van 0% risico op besmetting en alles ‘on hold’ zetten. De meningen zijn verdeeld, iedereen heeft zijn standpunt, zijn eigen waarheden en kennis, zijn gelijk… Samen hebben we wel degelijk een beslissing genomen. Niet de populaire, wél de voor mij meest relevante.  

No alt text provided for this image

Ik beken. Tot het moment dat we op 16 maart in lockdown gingen en meteen alle trainingen en wedstrijden werden geannuleerd, had ik weinig besef van het sociale belang van sport in de meest brede zin van het woord. Heb dat ongelooflijk onderschat. Kinderen, ouders, trainers, … iedereen sprak het gemis uit van samen zijn favoriete sport te kunnen beleven. De verschillende online core- en Stravatrainingen, die onze trainers knap organiseerden, waren top. Maar er weegt niets op tegen een training waar de spelers mekaar fysiek treffen. De allergrootste eye-opener kwam er tijdens onze stage aan zee. Tijdens de laatste groepstraining op het strand had ik enkele interviews met een aantal spelers gepland (kwestie van wat beeldmateriaal te verzamelen voor onze social media). Na 2 van de 8 gesprekken ben ik hiermee gestopt…

Die jonge sporters hun hoofd stond immers niet naar een interview; ze wilden niets liever dan meespelen, mee groeien, samen met hun vrienden, samen met hun team. Actieve speeltijd, dat was het, dat wilden ze toen (en ook vandaag).

Er liepen ook enkele ouders even langs om te kijken naar - en vooral te genieten van - gezonde kerels die zich op een geweldige manier, vol overgave en met heel veel enthousiasme, in het zweet aan het werken waren. Daar draait het om, dat is sport!  

De lucht uit de bal!

Het op een gezonde manier inrichten en organiseren van een sport, wil ik graag vrijwaren en liefst zo snel mogelijk. Als ik om die reden vandaag even de lucht uit de bal moet halen, dan doe ik dat, omdat dit voor mij de keuze van het gezond verstand is – wat maatschappelijk verantwoord sporten in zijn huidige context voor mij vandaag moet betekenen. De weg van het minste risico. 

 Niels Bartholomeus

Kempen United Basketbal

dinsdag 01 september 2020 08:05

Aftermovie - Basketstage De Panne #KEMP20

donderdag 27 augustus 2020 23:13

#KEMP20 groot succes dankzij coachingstaff

Eindelijk was het zover.  Op stage naar De Panne.  Er was al veel over gepraat en lange tijd was het heus niet zeker dat #KEMP20 effectief zou kunnen doorgaan.  Maar het kon dus wel en alzo vertrokken 6 gemotiveerde en ambitieuze trainers en 32 enthousiaste basketters richting De Panne. In deze rare tijden werden de opgelegde regels en richtlijnen nauwgezet opgevolgd en hield iedereen veilig. Waar het écht om draaide was basketbal en samen sport beleven.  Ook op het brede strand van De Panne werd er tweemaal intensief getraind. Er werden in totaal 7 trainingen afgewerkt.  De plannen om ook volgende zomer naar De Panne te trekken liggen alvast klaar.

maandag 01 juni 2020 23:11

It's great to be back !

Maandag 1 juni 2020 opnieuw basketballen met Kempen United Basketbal. Vroeger, toen we nog stoffen All Stars droegen was het basketseizoen al lang voorbij. Niet anno 2020. Vandaag starten we na 80(!) dagen opnieuw met de trainingen. Samen met onze trainers, coaches en spelers. Het werd een heerlijke avond. #Smilingfaces #goodtobeback #Kempenunitedbasketball #greatkids #Basketball #massivemotivationandhunger

donderdag 21 mei 2020 12:45

Opnieuw trainen ?

Ondertussen maken we werk van de heropstart van onze trainingen. Een update volgt spoedig. #Kempen #Basketballneverstops

zaterdag 09 mei 2020 11:47

Soon.

Soon.  

Basketball is coming back.  Soon.

 #Ilovethisgame #Kempen #Basketball #Thatswhyweplay #Lookingforward #Team #Kempenunitedbasketball #Ballers

Nog even wachten en dan organiseren we opnieuw een training. Waar, wanneer, onder welke condities ? Dat weten we nog niet precies - we gaan het doen zoals de overheid het oplegt.

We kijken er in ieder geval naar uit.

Vabco Mol stapt vanaf volgend seizoen mee in het Kempen United Basketball verhaal.  Naast Campinia (Dessel-Retie), BBC GEEL, Basket Malle, Miners Beringen en HBBC Herentals is Vabco Mol ondertussen de 6e Kempense basketbalclub die aansluit in de transparant uitgewerkte samenwerking tussen de Kempense verenigingen. De Kempense jeugd kansen te geven om (op langere termijn) op niveau 1/2 (het vroegere "landelijk" niveau) te kunnen spelen blijft meer dan ooit aan de orde binnen de basketsport in onze regio.  Welkom Vabco !

zaterdag 21 maart 2020 12:22

Basketball never stops - CORE TRAINING

'Basketball never stops' ... en gezien de omstandigheden hopen we daar met z'n allen op.  Daar we liever niet stilzitten heeft Coach Wout Geysen ons ondertussen enkele duidelijke en vooral knappe instructievideo's bezorgd. (Waarvoor dank Wout !  Via de deze link komen jullie dadelijk op de juiste pagina terecht.  Veel plezier ermee.  Take Care.  

Workout videos

 

maandag 27 januari 2020 21:27

U18 winnen verdiend met 81-62 van Melsele

De U18 van Coach Lucas Wittevrongel wonnen zondag ll. verdiend van Melsele met 81-62.  Na een boeiend match waarbij de Kempenzonen steeds enkele punten voorsprong bleven behouden en de bezoekers uit Melsele enthousiast bleven spelen won de Kempen verdiend.  De positieve tendens van de laatste weken vertaalde zich in bij momenten knap en vooral collectief basketbal vanuit een meer dan goede defense.  Proficiat aan Coach en spelers !

Pagina 1 van 2

© 2019 KEMPEN UNITED BASKETBALL. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN